- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Роналдо на удару навијача – због крста и ловоровог листа /фото/

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаСлавни бразилски фудбалер Роналдо је гледао спектакл који су приказали Француска и Аргентина у Казању
Славни бразилски фудбалер Роналдо је гледао спектакл који су приказали Француска и Аргентина у Казању - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
Бразилац Роналдо, власник Реал Ваљадолида, променио је грб шпанског клуба, иначе повратника у Примеру, што је изазвало опречна мишљења навијача. Више је оних који су љути јер је популарни „Зуба“ прекинуо везе са традицијом због нестанка крста Светог Фердинанда и ловоровог венца.
Роналдо се бранио да је грб модеран, да су појачане љубичаста боја, пламен и круна, што описује високе амбиције клуба.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Роналдо је 2018. године купио 51 одсто деоница шпанског клуба и од тада је уследила резултатска ренесанса Ваљадолида који је са другог места из Сегунде успео да се врати у елитно друштво ове године.
Како је Бразилац најавио, Реал Ваљадолид не жели да буде само пуки епизодиста већ жели да буде стабилан прволигаш, те је промена на грбу била неминовна. Појачана је љубичаста боја, упадљивија је круна, као и пламен, што указује на високе амбиције.
Поједини навијачи Ваљадолида сматрају да нови лого није пресекао све везе са историјом и традицијом, већ да је се ради о поједностављењу грба дизајнираног 1928. године.
Лого је дизајниран према модерном кључу и у поређењу са претходним нестао је крст Светог Фердинанда и ловоров венац.
© Фото : Printscreen/NSSSportsВаљадолид грб
Ваљадолид грб - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Ваљадолид грб
„Модернизоваћемо грб, поштујући боје и историју. Они који су се овога уплашили, требало би да проуче историју клуба, с обзиром на то да је већ било девет промена на грбу. Мени изгледа спектакуларно, свидеће се свима“, причао је у априлу Роналдо.
А онда је у јуну уследила поменута промена која је довела Ваљадолид да по завршетку сезоне буде у жижи медијске пажње, након што су се играчи разбежали на заслужени одмор.
„Поштовање суштине и промовисање онога што ће бити била је премиса која је водила ову промену. Нови идентитет произилази из погледа на прошлост како би се пројектовала будућност. Нови грб инспирисан је оним из 1928. године и појачава кључне елементе клуба: Љубичасту боју, пламен и круну. Промена и идеалан историјски тренутак због промоције у Ла Лигу што је био циљ на старту претходне сезоне, а сан је постао јава“, саопштили су из клуба.
Роналдо је као власник свој план спровео у дело, али је разбеснео навијаче. Ипак, постоји могућност да ће му прећи преко тога уколико Ваљадолид буде бележио добре резултате и самим тим буде опстао у елитном друштву шпанског фудбала.
„Зуба“ је поручио да не намерава да прода клуб који је купио 2018. године, упркос томе што му је у више наврата нуђена дупло већа количина новца за који је купио клуб.

„Оног дана када будем продао Ваљадолид биће то особи која може да помогне клубу, а не да гледа сопствену корист. Већ сам могао да прихватим понуде које би удвостручиле количину новца за који сам узео Реал Ваљадолид, али сам их одбацио“, истакао је легендарни Бразилац, освајач два Мундијала.

Роналдо је крајем прошле године инвестирао и у бразилски фудбал, плативши око 70 милиона евра за већински удео у Крузеиру.
Пауло Дибала у дресу Роме - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
СПОРТ
Србин му је услишио молбу, а Римљани га дочекали као правог „принца“ /видео/
Ивица Илиев - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
СПОРТ
Илиев напустио Партизан
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
СПОРТ
Да ли је време за повратак „романтике“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала