- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија у Украјини применила нове извиђачке комплексе на бомбардерима „сухој“

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаЛовци-бомбардери Су-34 надлећу Кремљ поводом Дана победе у Москви.
Ловци-бомбардери Су-34 надлећу Кремљ поводом Дана победе у Москви. - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
Руски војници су у оквиру специјалне војне операције у Украјини почели да примењују нове извиђачке комплексе на бази ловаца-бомбардера Су-34, саопштио је Спутњику добро обавештени извор.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Русија је у оквиру специјалне војне операције у Украјини почела да примењује нове извиђачке комплексе на бази ловаца-бомбардера Су-34 који омогућавају да се прецизно одреде координате и други параметри противника, између осталог, ПВО позиције и украјински радари“, рекао је саговорник.

Он је појаснио, да такве могућности Су-34 обезбеђују најновији висећи универзални контејнери за извиђање. Бомбардери користе три врсте контејнера за оптичко-електронско, радарско и радио-техничко извиђање.
Универзални контејнери за извиђање су произведени у Научно-истраживачком институту „Кулон“, који је део холдинга „Роселектроника“.
Ловац-бомбардер Су-34 је предвиђен за ракетно-бомбашке ударе на копнене циљеве непријатеља, као и за уништавање ваздушних циљева. Вођене високо прецизне ракете „ваздух-копно“ ХС-29 су предвиђене за уништавање упоришта и утврђених непријатељских циљева.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Ловац-бомбардер Су-34 - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
РУСИЈА
На нишану руског „сухоја“: Уништен војни објекат украјинских националиста /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала