- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Где завршава западно оружје за Украјину | Свет са Спутњиком

CC BY 2.0 / Flickr / Ракетни систем "Џавелин"
Ракетни систем Џавелин - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
Целокупно западно наоружање које се шаље Кијеву пролази кроз јужни део Пољске али кад пређе границу Украјине Запад више не може да контролише куда и како ће бити достављено, ни чак да ли остаје на територији те земље, неугодно је признање које је објавио „Фајненшел тајмс“.
Забринутост да би западно оружје за Украјину могло да допадне у руке „криминалних групација” не крије ни Европол, а директор те агенције Катрин де Бол отворено прави паралелу са ситуацијом из времена ратова на Балкану.
Зашто чак и ватрени навијачи Украјине страхују од кријумчарења оружја намењеног кијевском режиму и стрепе да би могло допасти терористима? Где све могу да заврше „џавелини“, хаубице и ракете које је Запад наменио за уништење руске војске и како се део њих већ јефтино препродаје у Албанији на Косову? Шта је досад стизало од оружја са Запада у Украјину а шта се планира? Може ли то утицати на развој ситуације у Украјини? Гледамо ли репризу грешака Запада на Балкану кад се Вашингтону подршка тзв. белој Ал Каиди у БиХ вратила као бумеранг 11. септембра, а помагање ОВК завршило бујањем нарко трговине и шверца оружја у Европи?
О овим и другим питањима везаним за кризу у Украјини у емисији „Свет са Спутњиком“ говоре новинар, дописник „Вечерњих новости“ из Москве Бранко Влаховић и др Митар Ковач, генерал-мајор у пензији.
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Емитује се средом од 17.00.
Свет са Спутњиком, 27.07.2022.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала