- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Светски нафтни гиганти упозоравају на последице ограничавања цена руске нафте

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаСтационарна платформа компаније Лукоил
Стационарна платформа компаније Лукоил - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
Представници светске нафтне и гасне индустрије упозоравају на могући раст цена нафте у случају да се одреде максималне цене за њене испоруке из Русије, пише британски лист „Фајненшел тајмс“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како наводи лист, руководиоци највећих нафтних и гасних компанија се критички односе према идеји америчке администрације да уведе максималне цене на увоз руске нафте. Према њиховом мишљењу, то може да доведе до симетричног смањења испорука из Русије, што ће изазвати нагли пораст цена.
Лист истиче да ће у децембру 2022. године ступити на снагу забрана пружања услуга компанијама из САД, Европе и Велике Британије за осигурање бродова који превозе нафту из Русије. Према идеји влада западних земаља, то би требало да доведе до тога да њихове транспортне компаније прекину сарадњу са руским добављачима, наводи се у чланку.
Дефицит нафте ће утицати на раст цена, што ће нанети значајну штету локалним потрошачима. У исто време су компаније из Русије натеране да се преоријентишу на испоруке у друге регионе и тако надокнаде губитак са старих тржишта на рачун веће цене за нафту.
Како би се избегао такав развој догађаја, руководство САД тренутно преговарају с Кином, Индијом и неким другим земљама о успостављању максималне цене за руску нафту, што би требало да смањи потенцијални профит руских добављача, истиче се у чланку америчког листа.
Нафтне пумпе у Татарстану - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
РУСИЈА
Амерички сенатор: Увести санкције свима који помажу Кини да купи нафту из Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала