- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Разоран земљотрес погодио Филипине: Срушене зграде, покренута клизишта, расте број жртава /видео/

© AP Photo / Philippine Red CrossЗемљотрес на Филипинима
Земљотрес на Филипинима - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
Најмање четири особе су погинуле, а 60 је повређено у снажном земљотресу јачине 7,1 степени Рихтерове скале, који је погодио Филипине и довео до покретања клизишта и рушења више зграда.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Епицентар земљотреса је био у планинској провинцији Абра, на око 11 километара југоисточно од града Долорес, на дубини до десет километара, навео је Геолошки топографски институт САД.
У земљотресу су оштећене 173 зграде, а пријављено је 58 клизишта, рекао је директор филипинског Института за вулканологију и сеизмологију Ренато Солидум за радио ЏРХ.
Очекују се снажни накнадни потреси, додао је он, а преноси Ројтерс.
Солидум је додао да је потрес изазван померањем тла у локалном раседу на дубини од 25 километара.
Две особе су погинуле у провинцији Бенкет, једна у Абри, а једна у другој провинцији, навео је министар унутрашњој послова Бенџамин Абалос на конференцији за новинаре.
Од 60 повређених, 44 је из провинције Абра.
Болница у Абри је евакуисана након што је дошло до делимичног урушавања зграде, али тамо није било погинулих, наводе званичници.
Земљотрес се осетио и у престоници Манили, где је неколико зграда евакуисано, док је градски метро престао са радом у време шпица.
У земљотресу су оштећене и зграде у граду Виган, познатом по старој шпанској колонијалној архитектури.
Председник Филипина Фердинанд Маркос млађи, који је преузео дужност пре мање од месец дана, планира да отпутује у Абру и да се састане са људима погођеним земљотресом и локалним званичницима, наводи АП.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала