- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ким Џонг Ун: Спремни смо да се нуклеарно супротставимо Америци

© AP Photo / Wong Maye-EСевернокорејска интерконтинентална балистичка ракета Хвасонг-17
Севернокорејска интерконтинентална балистичка ракета Хвасонг-17 - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
Пратите нас
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун рекао је данас да је његова земља спремна да мобилише нуклеарни арсенал и супротстави се Америци, док је истовремено критиковао новог јужнокорејског председника Јуна Сука Јула, упозоравајући да Сеул доводи ситуацију на ивицу рата.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Ким је то рекао током говора на обележавању 69. годишњице примирја у Корејском рату, који је оставио север и југ технички и даље у рату, према наводима севернокорејске новинске агенције КЦНА.
„Наше оружане снаге су се детаљно припремиле да одговоре на сваку кризу, а наша нуклеарна одбрана је спремна да се брзо мобилише у пуној снази, да делује прецизно и правовремено“, казао је Ким, пренео је Ројтерс.
Кимов говор је дошао након што су званичници Сеула и Вашингтона тврдили да је Пјонгјанг завршио припреме да изврши свој први нуклеарни тест од 2017. године.
Министарство за уједињење из Јужне Кореје саопштило је да постоји „могућност“ за тестирања у време око обележавања годишњице, иако је министар рекао да „нема непосредних сигнала да ће се тако нешто догодити“, преноси Танјуг.
Ким је рекао да Вашингтон са Сеулом наставља са „опасним, незаконским, непријатељским актима“ против севера, и тражи да оправда своје понашање „демонизацијом“ Пјонгјанга.
„Двоструки стандардни Америке, која све наше рутинске акције назива ‘провокацијом‘ и ‘претњом‘, док паралелно одржава са Јужном Корејом велике заједничке војне вежбе, што угрожава нашу безбедност – то је буквално као пљачка. То доводи билатералне односе до тачке са које скоро да нема повратка, води у сукоб“, додао је Ким.
Јужнокорејски медији извештавају о лансирању ракета Северне Кореје - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
СВЕТ
Вашингтон прети Пјонгјангу: Ако извршите пробу…
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала