Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Најновије истраживање: Све више грађана Србије против санкција Русији, у НАТО неће скоро нико

© Sputnik / Лола ЂорђевићМурал "не у ЕУ и НАТО" у Београду
Мурал не у ЕУ и НАТО у Београду - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
Пратите нас
Увођење санкција Русији због специјалне операције у Украјини не подржава 84 одсто грађана Србије, што је за 2 одсто више него претходног месеца, а санкције подржава 6,8 одсто, док 9,2 нема став, показује најновије истраживање објављено у Недељнику које је спровела Нова српска политичка мисао, чији је главни уредник Ђорђе Вукадиновић
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

И поред притисака са Запада да Србија као земља кандидат за ЕУ треба да усклади политику и уведе санкције Русији, 60 одсто испитаника сматра да Русији не треба увести санкције чак ни уколико би Европска унија запретила санкцијама Србији, уколико то не учини. Да их под претњом Запада, ипак треба увести, сматра 18,8 одсто, а нема став 21,2.
Уласку Србије у ЕУ противи се 43,6 одсто испитаника упркос упозорењима из Европске комисије да не може да игра и на карту ЕУ и Русије, а подржава га 36,2 одсто, док став нема 20,2 процента.
Иако се у извештају Спољнополитичког одбора Европског парламента тражи међусобно признање Косова, чак 82,2 одсто грађана не подржава улазак Србије у ЕУ уколико би услов био признавање независности, осам одсто подржава улазак без обзира на тај услов, а нема став 9,8 одсто.
Уласку Србије у НАТО противи се убедљиво највећи број грађана 88,1, док ту акцију подржава 4,3 одсто, а неодређени став има 7,6 одсто.
Идеју о „Отвореном Балкану“ између Србије, Албаније и Северне Македоније подржава 55,4 одсто испитаника, а без одговора је 23 одсто грађана.
Љубинка Милинчић и Александар Боцан-Харченко - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
Подкаст
Ексклузивно: Гледајте на Спутњику интервју са амбасадором Русије /видео/
Mинистар унутрашњих послова Србије Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
СРБИЈА
Вулин о лицемерју ЕП: За санкције Русији нуде нам да признамо такозвано Косово
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала