Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Орбан поручио Србији: Ако вам не помогнемо, доћи ће стотине хиљада миграната код вас

© AFP 2023 / Ludovic MarinПремијер Мађарске Виктор Орбан
Премијер Мађарске Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
Пратите нас
Аустрија и Мађарска желе да помогну Србији у заштити њених јужних граница од илегалне миграције, саопштили су на конференцији за новинаре у Бечу аустријски канцелар Карл Нехамер и мађарски премијер Виктор Орбан.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
"Ми смо ваши капетани на мађарско-српској граници, јер ако је не штитимо, доћи ће стотине хиљаде миграната код вас. Ми бисмо волели да не морамо то да радимо и да Србија може сама да штитити своју јужну границу. У интересу свих је да Србија што је могуће боље може да штити своју јужну границу", казао је Орбан.
Он је најавио да ће бити организована конференција са Србијом с циљем боље заштите јужних српских граница од илегалне миграције.
Циљ те конференције био би да се помогне Србији у бољој контроли јужне границе, а о предлозима ће, како је додао Орбан, обавестити и Брисел.
Нехамер је рекао да је прихватио предлог мађарског колеге о одржавању заједничке конференције са Србијом како би се смањио притисак илегалне миграције.
Подсетио је да је у Аустрији значајно порастао број тражиоца азила, и да је неопходно да се у заустављању илегалне миграције мора сарађивати са Мађарском и Србијом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала