- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: Украјински милитанти стрељали своје војнике приликом повлачења

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOVУкрајински војник
Украјински војник - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
Пратите нас
Милитанти територијалне одбране Украјине су 25. јула стрељали своје војнике из 15. батаљона 58. моторизоване бригаде током њиховог повлачења из села Покровског у ДНР, саопштило је Министарство одбране Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Руска авијација је високопрецизним оружјем у Херсонској области у протеклом дану ликвидирала више од 130 украјинских војника. Батаљон 60. пешадијске бригаде у потпуности је изгубио борбену способност.
У подручју Краматорска руски вишенаменски ловац Су-35С уништио је украјински лансирни систем С-300.
Током контрабатеријске борбе руска војска је уништила две батерије вишецевних ракетних бацача „ураган“ и батерију система „град“ украјинске војске, као и батерију хаубица „мста Б“ у подручју Северска.
Руски системи ПВО су у току протеклог дана оборили три украјинске беспилотне летелице, као и пројектиле испаљене из система „ољха“ и „ураган“.
Ударима високопрецизних ракета на положај у подручју Артјомовска ликвидирано је до 70 украјинских војника и више од пет јединица украјинске војне технике.
Руска авијација, артиљерија и ракетне снаге су у протеклом дану уништиле девет украјинских командних места и шест складишта муниције у ДНР, Николајевској и Херсонској области, Запорожју.
Црноморска и Каспијска флота на командно-штабним војним вежбама Кавказ 2016 - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
РУСИЈА
Командант Црноморске флоте: Русија успоставила доминацију у Азовском мору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала