- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски патријарх: Православни верници у Украјини су деца Московске патријаршије

© Пресс-служба Патриарха Московского и всея Руси / Уђи у базу фотографијаРуски патријарх Кирил
Руски патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
Пратите нас
Патријарх московски и целе Русије Кирил одбацио је оптужбе да Руска православна црква постоји само за Русе и истакао да су сви православни у Украјини, укључујући и оне који су залутали у раскол, деца Руске православне цркве.
„Све што се тиче Донбаса, Луганске области, Харковске области – тих места где људи данас страдају – веома ме брине и боли срце, јер су сви православни који тамо живе деца Московске патријаршије“, рекао је патријарх током сусрета са децом која су у Москву дошла из Донбаса и Украјине.
Према његовим речима, „неко то препознаје, са радошћу се исповеда и учествује у животу наше Цркве, неко је кренуо путем незаконитог расколничког одвајања од наше Цркве, али Бог је свима судија, а за патријарха су сви православни верници у Украјина његова деца, блиска његовом срцу“.
Патријарх је напоменуо да је Руска црква присутна у више од 60 земаља света, на готово свим континентима.
"Злонамерни људи, укључујући и оне у Украјини, понекад тврде да је ова Црква само за Русе, за ’Московљане’, али то уопште није тачно“, рекао је он.
„Наравно, у процентима је више Руса, има више становника Русије него осталих, али проценти не одражавају духовни допринос људи животу Цркве“, закључио је руски патријарх.
Руски патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
РУСИЈА
Руски патријарх: Непријатељ покушава да посеје раздор међу браћом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала