Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: За нас је до краја марта ванредно стање, иако га нећемо формално уводити

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICАлександар Вучић у Председништву Србије
Александар Вучић у Председништву Србије - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић је рекао да је до краја марта, за нас у држави, ванредно стање, иако га држава неће формално уводити.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
„Већ сада се суочавамо са великом сушом. Нема воде у Ђердапу, у Перућцу. Крваримо на дневном нивоу“, упозорио је председник на телевизији Пинк.
Истиче да је данас цена струје достигла рекорд на тржишту Европе, а да је наши људи плаћају 14 пута мање.
Каже и да нам суша уништава кукуруз, а проблем је и што „крваримо“ и за гас јер купујемо додатне количине које нам не иду по руској цени.
„За то смо издвојили 560 милиона евра. То је огроман новац. Само говорим људима да схвате колико држава „крвари“, колико јој је тешко. Ако је потребно да неко саопшти лоше вести, мени није проблем да их саопштим“, изјавио је он.
Поновио је да себи не може да опрости одлуку државе да се одрекне литијума.
„Само смо се ми одрекли свог богатства, зато што су нас стране службе упропастиле, а њихове државе се отимају за литијум“, казао је Вучић.
Председник упозорава да имамо много проблема са струјом, водом и гасом.

Гаса довољно за око 50 дана

„Имамо преко сто милиона метара кубних гаса утиснуто у Мађарској, наш део складишта је у Банатском двору је дупке пун. То је за око 50 дана, исто толико хоћемо да имамо да вучемо из Мађарске, да обезбедимо гас за два месеца“, рекао је Вучић.
Председник је указао на кратковидост оних који су тражили да се одрекнемо угља по цену сопствене енергетске безбедности, а цела Европа се сада вратила на угаљ и нуклеарке.
„Потребно нам је да Дунав порасте, када могу барже да довозе угаљ из Констанце. Другачије бисмо морали возовима да превозимо, а већ су нам возови пуни. Камионима увозимо све што можемо и из БиХ и других делова бивше Југославије. Боримо се колико можемо“, изјавио је Вучић.
Четири милијарде дугова морамо да вратимо следеће године, казао је председник.
„Све то морамо да вратимо и све ћемо то да вратимо“, изјавио је Вучић и каже да није сигуран да ће „држава све рупе моћи да попуни“.

Ништа од дијалога док је Курти на власти

Нема ништа од дијалога док је Курти на власти у Приштини, рекао је председник.
„Брине ме неодговорност Куртија, даћемо све од себе да очувамо мир и стабилност. Молим земље заштитнице, петорку пре свега, да нам помогну у томе, да обуздају и уразуме Куртија“, додао је Вучић.

Србији што пре потребна нова влада

Председник је рекао и да је Србији потребна нова влада што пре и да верује да ће она бити формирана у августу.
На питање када ће Србија добити владу и да ли ће се чекати крајњи законски рок, он је за ТВ Пинк рекао да то није реално, јер би тада влада била у новембру и указао да је влада потребна што пре.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
СРБИЈА
Вучић најавио повећање плата, од октобра прво повећање пензија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала