- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић одговорио Ђукановићу: Овај задатак морамо да завршимо

© AFP 2023 / SAVO PRELEVICДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
Пратите нас
Питања која и даље изазивају неку недоумицу треба склањати са дневног реда на начин да се свим верским заједницама у Црној Гори омогући потпуно адекватан и исти третман, поручио је премијер Дритан Абазовић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Он је то изјавио, коментаришући став председника Црне Горе Мила Ђукановића да ће, уколико буде потписан Темељни уговор са СПЦ какав је сада, покренути иницијативу за смену Владе.
„Разумем политички контекст те изјаве, нисам за варијанте да се условљава Влада, Влада има свој програма рада, сви су били упознати када су исказали подршку Влади шта ће бити задаци, овај задатак морамо да завршимо да би могли да се бавимо другим стварима. Чека нас јако тешка јесен, чекају нас проблеми који нису генерисани у Црној Гори него ван и морамо да решавамо животни стандард грађана. Стога та питања која и даље изазивају неку недоумицу треба склањати са дневног реда на начин да се свим верским заједницама у Црној Гори омогући потпуно адекватан и исти третман. Тако да ће се то дефинитивно десити, у овој или оној форми, али уколико неко после тога повуче политички потез, ништа, сви ћемо сносити одговорност за оно што ће бити“, рекао је Абазовић.
Како је навео, када је реч о избору највећих функционера судске власти, односно чланова Уставног суда или Судског савета, то и даље остаје као опција.
„Имамо сутра шансу да гласамо за Судски савет, немојте мислити да је све на Влади, ми се не можемо бавити послом посланика. То је то. Сви задаци који се тичу Владе, све оно што јесте европска агенда, Влада је у сто дана испунила, и то ће обзнанити 4. августа, када се и навршава сто дана рада владе. Оно што је мој апел јесте да се служимо алгоритмом који смо заједнички договорили, и да искористимо овај период, наредна два дана када завршава пролећно заседање Скупштине, да се изгласа Судски савет“, казао је Абазовић за ТВЦГ у Рожајама.
Када је реч о Уставном суду, Абазовић очекује да буду изабрана сва четири члана, на ванредном заседању које би могло да буде одржано почетком септембра.
„То би било довољно да те позитивне ствари уђу у извештај ЕУ везано за Црну Гору", додао је Абазовић.
Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
РЕГИОН
Ђукановић: Ако се потпише Темељни уговор следи смена Владе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала