- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ДНР: 53 човека погинула, 75 рањено у украјинском гранатирању затвора у Јеленовки

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаРушевине металуршког комбината "Азовстаљ" у Маријупољу
Рушевине металуршког комбината Азовстаљ у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
Пратите нас
У украјинском гранатирању затвора у Јеленовки, у Доњецкој Народној Републици, погинула су 53 заробљена припадника националистичког батаљона „Азов“, а 75 је рањено, саопштио је Штаб територијалне одбране ДНР.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Према последњим подацима, погинуло је 47 људи, а 75 је рањено, њима се сада указује медицинска помоћ. У затвору у Јеленовки било је укупно 193 човека“, рекао је претходно лидер ДНР Денис Пушилин за руски Први канал.

Раније је заменик министра за информисање Доњецке Народне Републике Данил Бесонов рекао да је погинуло 40 заробљеника, а да је 130 рањено.
„Граната је директно погодила затвор. Погинуло је 40 заробљених припадника украјинског националистичког покрета 'Азов''(организација која је забрањена у Русији), а 130 је рањено. Тренутно се ради на рашчишћавању рушевина. Постоји могућност да ће се број погинулих и рањених повећати. Војно-политичко руководство Украјине је очигледно одлучило да се ослободи непотребног баласта“, написао је Бесонов на Телеграму.
Министарство одбране Русије је напад на Јеленовку окарактерисало као велику провокацију у циљу застрашивања украјинске војске која размишља да се преда.
„Ноћас је кијевски режим циљано извршио крваву провокацију. На истражну самицу у области насеља Јеленовка, у којој су заробљени украјински војници, укључујући екстремисте формације 'Азов', изведен је ракетни напад из америчког вишецевног система 'химарс''“, речено је у руском војном ресору.
Ракетни систем ХИМАРС - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
РУСИЈА
Руски официр: Противваздухопловна одбрана успешно погађа америчке ракетне бацаче „химарс“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала