- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Егзотика дошла главе бившим Југословенима

© Фото: Принтскрин/You Tube/Velež TVФК Вележ Мостар
ФК Вележ Мостар - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
Пратите нас
Чaк једанаест фудбалских клубова са простора бивше Југославије испало је у другом колу квалификација за Лигу конференција. До јуче је тако нешто звучало као научна фантастика, а сада је реалност – Малтежани, Фарани, Исланђани и остали фудбалери са егзотичних дестинација, држе лекције клубовима из старе Југе и то у сезони купања.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Раднички из Ниша, некадашњи Реал са Нишаве, полуфиналиста Купа УЕФА, испао је срамотно од Гзире са Малте на пенале, иако је чак три пута водио на свом Чаиру.
Чукарички је прошао даље с две убедљиве победе над Луксембуржанима, али га очекује тежак посао са холандским Твентеом у наредној рунди, док Црвена звезда (Лига шампиона) и Партизан (Лига Европе) стартују следеће недеље.
Томислав Сивић - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
СПОРТ
Тренер Радничког: Као да немамо никога на голу, ово је срамота
Мостарски Вележ шокирао је навијаче испадањем од малтешког Хамруна, који их је победио два пута са по 1:0. Испала је и Тузла сити, али они објективно и нису имали превелике шансе против холандског АЗ Алкмара.
Зрињски је једини клуб из Босне који је остао у Европи.
Словенци су доживели прави дебакл јер су им испала чак три представника. Олимпија (од румунског Сепшија), Kопер (од Вадуза из Лихтенштајна) и Мура (од ирског Сент Патрика).
Марибор је једини преостали словеначки клуб у европским такмичењима, који ће играти у трећем колу квалификација за Лигу конференција.
Од хрватских клубова испали су Ријека, од шведског Ђургардена који је у Хрватској славио са 2:1, а у реваншу пред својим навијачима са 2:0, као и Осијек који је поражен код куће од казахстанског Кизилжара са 2:0.
У Лиги конференција њих ће сада представљати само Хајдук, док ће загребачки Динамо играти треће коло квалификација за Лигу шампиона.
Брејдаблик са Исланда избацио је црногорску Будућност, а Сутјеска из Никшића испала је од Kи Клаксвика са Фарских острва, па су сви црногорски клубови завршили са Европом за ову годину.
Македонија ЂП очекивано је изгубила од ЦСKА из Софије, с тим да Македонци и даље имају два представника у УЕФА такмичењима – Шкупи у квалификацијама за Лигу Европе и Шкендију у Лиги конференција.
Валери Божинов - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
СПОРТ
Бугарска легенда се нада „српском духу"
Саша Здјелар - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
СПОРТ
Саша је учврстио везу Београда и Москве: „Браћо, поносан сам што сам овде“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала