- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Разговарали Блинкен и Лавров: Главне теме размена заробљеника и Украјина

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров на састанку са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на састанку са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
Пратите нас
Државни секретар САД Ентони Блинкен изјавио је да је разговарао телефоном са руским шефом дипломатије Сергејом Лавровом, а да је једна од тема преговора била размена заробљеника.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Разговарао сам са министром Лавровом. Имали смо отворен и директан разговор. Инсистирао сам на томе да Кремљ подржи предлог по питању ослобађања Пола Вилана и Бритни Грајнер“, рекао је Блинкен.
Убрзо затим се огласио и спољнополитички ресор Русије који је такође потврдио да су Лавров и Блинкен разговарали, као и да је поред размене заробљеника тема била и Украјина.
Лавров је, наиме, рекао Блинкену да ће сви циљеви специјалне војне операције коју Русија спроводи у Украјини бити испуњени.

„Руски дипломата је изнео све принципијелне ставове Русије по питању специјалне војне операције у Украјини нагласивши да ће сви циљеви бити испуњени“, наводи се у саопштењу руског МИП-а.

Лавров је позвао Блинкена да се врати режиму „тихе дипломатије“ по питању размене затвореника, без спекулација и наметања, наводи руско Министарство спољних послова.
Такође наводи и да је Лавров објаснио Блинкен детаље прехрамбеног споразума који је потписан у Истанбулу.
Руско Министарство додаје и да је речи било о билатералним односима Русије и САД којима је потребна хитна нормализација.
Подсетимо, Кремљ је недавно саопштио да још увек нема договора о евентуалној разметни америчких грађана Пола Вилана и Бритни Грајнер на руског држављанина Виктора Бута.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала