- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Северна Македонија поклонила Украјини тенкове које је добила од Русије /видео/

© Tanjug / DIMITRIJE NIKOLICТенк Т-72МС
Тенк Т-72МС - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
Пратите нас
Северна Македонија поклонила је Украјини тенкове Т-72, потврдило министарство одбране пошто су се на друштвеним мрежама појавили снимци конвоја војних возила. Те тенкове је 2000. године Русија испоручила Скопљу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Конвој македонских тенкова кренуо је у четвртак ка Украјини, потврдило је министарство одбране, наводећи да се ради о тенковима "треће генерације" из батаљона који ће ускоро бити расформиран.
На снимцима се види неколико тенконосаца, на којима су церадом покривена возила, али министарство одбране није саопштило колико је тенкова кренуло пут Украјине.
У арсеналу македонске војске налази се 31 возило овог типа. Ове тенкове је властима у Скопљу 2000. године испоручила Русија током побуне Ослободилачке националне армије Алија Ахметија, пише РТС.
Македонско министарство одбране одлуку о донацији тенкова Украјини објаснило је проценом да ће ова возила за неколико година бити неконкурентна, као и да ће ускоро бити замењена модерним противоклопним средствима, преноси РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала