- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тренер суспендован на 12 година због намештања мечева

© Sputnik / Лола ЂорђевићРука са лоптицама за тенис
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
Пратите нас
Тениски тренер Макс Вендерс суспендован је на 12 година због намештања мечева. Холанђанин је признао „бројне оптужбе за намештање мечева“ и открио да је „уништио доказе“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Вендерсу је забрањено да игра, држи тренинге и посећује било које тениске догађаје у организацији водећих тениских савеза од датума доношења одлуке, 28. априла 2021.
Организација за праћење негативности у тенису (ИТИА) није прецизирала када је Вендерс направио прекршаје за које је окривљен, као ни са којим тренерима је договарао исходе намештених мечева у то време.
Пресуду у овом случају донео је судија Ричард Мекларен, који се раније бавио истраживањима случајева допинга у руском спорту. Поред дисквалификације, наложио је Вендерсу и да плати новчану казну од 12.000 евра.
Потврда пресуде каснила је због одуговлачења адвокатске фирме која је бранила Холанђанина, али је судија одлучио да више ништа не чека.
Према тврдњама тениских сајтова, Вендерс је био спаринг партнер Летонке Јелене Остапенко, као и помоћни тренер друге тенисерке света Анете Контавеит.
Неки медијски наводи сведоче и да је Холанђанин био у романтичној вези са победницом Аустралијан опена 2020. Софијом Кенин.
Зверев и Медведев - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
СПОРТ
Немац прети Русу у борби за трон – Медведев мора да испуни један услов
Британска тенисерка Ема Радукану прославља поен на Вимблдону - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
СПОРТ
Ако желе шампионку Британци морају да прихвате Руса – Ема задала жесток ударац својој земљи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала