- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„У рецесији смо, Вол стриту прети колапс“: Упозорење градоначелника Њујорка

© AFP 2023 / TIMOTHY A. CLARYЊујоршка берза
Њујоршка берза - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
Пратите нас
Градоначелник Њујорка Ерик Адамс изјавио је да се САД налазе у рецесији и да Вол стриту прети колапс.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Налазимо се у финансијској кризи каква се не може ни замислити“, рекао је Адамс на догађају у Њујорку који је организовала невладина организација која помаже бескућницима, објавио је портал „Хамодиа“.
Изјаве Адамса у супротности су са уверавањима америчког председника Џозефа Бајдена који је раније у четвртак тврдио да су, упркос чињеници да економија успорава, напори Вашингтона у борби против растуће инфлације у земљи усмерили економију на прави пут.
И Адамс и Бајден коментарисали су званичне податке који су објављени у четвртак и који су показали да је америчка економија већ два тромесечја заредом у паду, што се сматра знаком рецесије, пренео је РТ.
Градоначелник Њујорка је, међутим, потом мало променио тоналитет, наводећи да је на председнику САД да пружи процену стања у ком се економија налази.
„Председник ће одлучити како да званично назове стање у којем се налазимо. Суочавамо се са тешким економским временима, али ћемо проћи кроз то, јер верујем у председника“, рекао је новинарима Адамс.
Џозеф Бајден у Саудијској Арабији - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
СВЕТ
Бајден у Саудијској Арабији, Саудијска Арабија у БРИКС-у: Зашто је пропала турнеја председника САД?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала