- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Блинкен против да се Русија прогласи „спонзором тероризма“

© AP Photo / Kevin LamarqueАмерички државни секретар Ентони Блинкен
Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
Државни секретар САД Ентони Блинкен успротивио се иницијативи америчког Конгреса да се Русија прогласи „спонзором тероризма“, пише „Њујорк тајмс“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Лист наводи да је у претходних неколико седмица вршен притисак на Блинкена да он јавно објави Русију „спонзором тероризма“, међутим, Блинкен се томе успротивио јер би тиме Америка била принуђена да уводи санкције свим земљама савезницама које сарађују са Москвом.
Ни Бела кућа није желела да се изјасни по овом питању, а портпаролка америчког председника Карин Жан Пјер рекла је да администрација у Вашингтону „и даље разматра позив Конгреса“.
Подсетимо, амерички Конгрес је усвојио резолуцију којом се позива Стејт департмент да објави Русију спонзором тероризма, међутим, тај документ није правно обавезујући.
Убрзо након што се вест о томе појавила у јавности огласила се портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова која је изјавила је да ће на све мере, укључујући и „идиотске“, Русија одговорити.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала