- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Британски медији: Јединство ЕУ против Русије суочава се са озбиљним проблемима

CC0 / Pixabay/PeterBe / Поцепана застава ЕУ
Поцепана застава ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
Јединство земаља Европске уније по питању Русије нашло се пред тешким изазовом у светлу раста инфлације и могућих мера за уштеду енергије, пише британски дневник „Фајненшел тајмс“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Лист подсећа да је ЕУ демонстрирала „јединствен фронт“ након почетка специјалне војне операције у Украјини.
Међутим, високе стопе инфлације, нагли раст трошкова живота у ЕУ и предлози о смањењу потрошње енергије прете да доведу до тога да земље – чланице одустану од оштре антируске политике.
Иако многи западни политичари, према писању листа, виде значајан ефекат санкција ЕУ на руску економију, неколико држава ЕУ је забринуто због тога што таква политика скупо кошта њих саме и удара по џеповима њихових грађана.
„Постоје неки знаци да по питању енергетике, у најмању руку, то јединство не изгледа тако снажно као што би могло да буде“, констатује се у чланку.
Истовремено, неименовани извори из ЕУ саопштили су за „Фајненшел тајмс“ да нема јасних планова за слабљење ограничења Брисела против Москве у овој фази. Штавише, неименовани представник Владе Немачке потврдио је да нису спремни за ревидирање спољне политике према Русији у блиској будућности.
Савет ЕУ је 26. јула усвојио план Европске комисије о добровољном смањењу потрошње гаса у ЕУ за 15 одсто од 1. августа ове године до 31. марта 2023. године.
Аустријски канцелар Карл Нехамер - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
РУСИЈА
Аустријски канцелар: Руски гасни ембарго је немогућ, ЕУ ће сама себи нанети штету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала