Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић са Санчезом: Шпанија увек уз Србију

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICПедро Санчез
Педро Санчез - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изразио је данас у разговору са шпанским премијером Педром Санчезом захвалност за принципијелну позицију Шпаније у вези са питањем Косова и Метохије, као и за континуирану подршку европском путу Србије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Санчез је поновио да Шпанија подржава Србију када је реч о питању Косова и Метохије и да ће бити увек уз њу у одбрани принципа међународног права и територијалног интегритета и суверенитета, за који се залажу обе државе, саопштено је из парламента.
Он је додао да Србија треба да постане пуноправна чланица ЕУ и да ће Шпанија увек бити уз њу на путу европских интеграција.
Шпански премијер истакао је да су односи две земље на високом нивоу, веома пријатељски и отворени.
„Убеђен сам да и економски и трговински односи могу да дођу на тај ниво”, рекао је он.
Дачић је изразио захвалност због историјски важне посете Србији и истакао да су билатерални односи Србије и Шпаније одлични, пријатељски, привилеговани и бележе константан успон, без отворених питања.
„Рекао је да их одликује обострана подршка по темама од виталних националних интереса за обе земље“, истакао је Дачић.
Он је изразио увереност да ће посета и разговори са највишим званичницима наше земље, током дводневне посете Србији, дати нови подстрек сарадњи на свим нивоима.
Дачић је поновио да је чланство у ЕУ наше стратешко опредељење, као и да очекује убрзање преговарачке динамике, с обзиром да Србија спроводи важне реформе и остварује значајне резултате.
Дачић је рекао да Србија посебну пажњу посвећује даљем интензивирању парламентарне сарадње и осврнуо се на своју посету Мадриду октобра 2021. године, пренео је Танјуг.
Александар Вучић и Педро Санчез - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
СРБИЈА
Шпански премијер: Подржавамо територијални интегритет Србије, увек ћемо бити уз вас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала