- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хитлеров сат продат у САД за милион евра, јеврејски лидери осуђују

© SputnikАдолф Хитлер
Адолф Хитлер - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
На аукцији у САД продат је сат за који се сматра да је припадао Адолфу Хитлеру. Произвођач сата је компанија „Хубер“, а на сату су угравирани иницијали Хитлера и кукасти крст.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Аукцијску продају коју је организовала кућа „Alexander Historical Auction“ у Мериленду, осудили су јеврејски лидери. Из аукцијске куће навели су да је продаја „циљ да се сачува историја“.
У каталогу продаје наведено је да је сат Хитлер добио као поклон 1933. године, а као сувенир су га запленили француски војници који су заузели Хитлерову викендицу у Бергхофу 30. маја 1945. године.
На аукцији се нашла и хаљина која је припадала Хитлеровој љубавници Еви Браун, фотографије нацистичких лидера са потписима, звезде које су носили Јевреји у Холокаусту.
У документима које је аукцијска кућа припремила наводи се да је немогуће доказати да ли је Хитлер носио овај сат, али да су стручњаци закључили да постоји апсолутна могућност да је припадао Хитлеру.
На аукцији није постигнута планирана цена од два до четири милиона долара, која је била очекивана по проценама стручњака, преноси РТС.
Адолф Хитлер, командант немачке армије генерал фелдмаршал Валте фон Браухич и начелник немачке армије генерал-пуковник Франц Халдер у Берлину 7. августа 1941. - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
ДРУШТВО
Објављена писма Хитлеровог лекара
Церемонија одавања почасти одлазећој канцеларки Ангели Меркел - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
СВЕТ
Велика истрага у Немачкој: Обожаваоци Хитлера откривени у безбедносним службама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала