- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кирби: САД не одустају од свог предлога за размену заробљеника

© AP Photo / Andrew HarnikПортпарол Пентагона Џон Кирби на редовном брифингу
Портпарол Пентагона Џон Кирби на редовном брифингу - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе инсистирају на свом предлогу за размену заробљеника са Русијом и позивају Москву да се озбиљно односи према њему, изјавио је координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност при Белој кући Џон Кирби.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Изнели смо веома озбиљан предлог и о њему би Русија свакако требало да размисли“, изјавио је Кирби.
Истовремено, назвао је „неозбиљним“ могуће укључивање у списак за размену заробљеника са Русијом другог руског грађанина.
Раније је ТВ канал „Си-Ен-Ен“, позивајући се на неименоване изворе саопштио да је Русија наводно тражила од САД да се у списак за размени укључи још један руски држављанин, поред Виктора Бута. Према информацијама ТВ канала. Реч је о Русу Вадиму Красикову.
Руско Министарство спољних послова саопштило је да је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров приликом јучерашњег телефонског разговора са америчким државним секертаром Ентонијем Блинкеном, позвао секретара да се врати режиму „тихе дипломатије“ по питању размене затвореника, без спекулација и наметања, наводи
Кремљ је недавно саопштио да још увек нема договора о евентуалној размени америчких грађана Пола Вилана и Бритни Грајнер на руског држављанина Виктора Бута.
Иначе, Виктор Бут је руски бизнисмен који је у САД осуђен на 25 година затвора 2012. године због „намере илегалне трговине оружјем и подршке тероризму“; Пол Вилан је бивши амерички маринац осуђен у Русији на 16 година затвора због шпијунаже 2020. године; Бритни Грајнер је америчка кошаркашица која је играла у руским клубовима, а 17. фебруара 2022. приведена је на аеродрому у Москви због шверца дроге/недозвољених средстава. Прети јој казна до 10 година затвора.
Бритни Грајнер - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2022
СПОРТ
Песков о ухапшеној Американки: „Није ни заробљеник, нити талац – прекршила је закон“
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2020
Руско Министарство спољних послова: Казна Пола Вилана није неправедна и строга
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала