- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ливерпул стигао до трофеја Комјунити шилда, заблистао Нуњез

© AP Photo / Darko VojinovicЈирген Клоп са цветом Наталијина рамонда
Јирген Клоп са цветом Наталијина рамонда - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
Комјунити шилд припада Ливерпулу! Обично је ова утакмица лакмус папир на коме се види форма пред почетак нове сезоне, а у судару Ливерпула и Манчестер ситија боље се показао тим који са клупе предводи Јирген Клоп - 3:1 (1:0).
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Меч се решавао у завршници, Ливерпул је водио после гола Трента Александера Арнолда, Сити изједначио у 70. минуту преко Хулијана Алвареза, а онда је Мохамед Салах у 83. минуту са беле тачке донео трофеј Редсима.
Победу је потврдио Дарвин Нуњез који је сјајном партијом наговестио да ће бити велико појачање. Постигао је гол и изнудио пенал.
Ливерпул је боље стартовао меч. Сјајан гол постигао је Трент Александер Арнолд у 21. минуту утакмице која се играла на Кинг Пауер стадиону, због заузетости Вемблија.
Арнолд је добио лопту на неких 17 метара и сјаним поготком донео Ливерпулу предност, те тако ненео ударац тиму који са клупе предводи Пеп Гвардиола.
Имали смо прилику да видимо Ерлинга Холанда као стартног шпица Манчестер Ситија, а у другом полувремену у игру је ушао и Дарвин Нуњез код Редса.
Холанд је у првом полувремену имао две врло добре прилике, али није успео да их искористи и да поравна резултат.
Што није успео он, успео је Аргентинац Алварез, али је ипак Салах вратио предност на страну Ливерпула. Меч је решен са беле тачке, а пенал је изнудио Нуњез. Лопта је погодила Рубена Дијаша у руку, а Египћанин то није опростио са 11 метара.
На крају је Нуњез постигао првенац и најавио да ће бити велико појачање Редса за ову сезону.
Саша Здјелар - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
СПОРТ
Руси су Саши приредили величанствен дочек – братска песма и црно-бела застава у Москви /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала