- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Папа поново затражио опроштај од канадских староседелаца

© AP Photo / Dustin Patar/The Canadian Pressпапа Фрања у посети Канади
папа Фрања у посети Канади - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
Након сусрета са преживелим ђацима католичких школа на арктичкој територији Нунавута, последњој станици своје шестодневне посети Канади у коју је дошао да би се извинио староседелачком народу за злостављања којима су били изложени у државним католичким школама, папа Фрања поново је затражио опроштај од канадских староседелаца.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

После приватног састанка у малој основној школи, папа је рекао да је слушање прича преживелих у њему само обновило осећања „огорчења и стида“ које је месецима носио у себи због зла које је нането кандским староседеоцима, преноси Ројтерс.
У свом последњем говору током шестодневне посете Канади, папа је, између осталог говорио и о хокеју желећи да инспирише омладину староседелачког народа Инуити.
„Како Канада успева да освоји све те олимпијске медаље ? Како су Сара Нурс или Мари-Филип Пулен постигле све те голове ? Хокеј комбинује дисциплину и креативност, тактику и физичку снагу, али тимски дух прави разлику“, рекао је папа испред основне школе у Икалуиту поменувши две најбоље канадске хокејашице, пренео Танјуг.
Папа Фрања и канадски премијер Џастин Трудо - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
СВЕТ
Канада: Папино извињење није било довољно дубоко
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала