- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Пендаровски на Илинден у манастиру Прохор Пчињски, разговарао с Вучићем и патријархом Порфиријем

© AP Photo / Boris GrdanoskiСтево Пендаровски
Стево Пендаровски - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
Председник Северне Македоније Стево Пендаровски најавио је да ће поводом обележавања 2. августа Илиндена — Дана Републике, у уторак предводити државно-црквену делегацију у посети манастиру Св. Прохор Пчињски где је на тај дан 1944. одржано прво заседање Антифашистичког сабора народног ослобођења Македоније.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Тим поводом Пендаровски је обавио телефонске разговоре са председником Републике Србије Александром Вучићем и са поглаваром Српске православне цркве патријархом Порфиријем, објављено је на сајту председника Северне Македоније.
Двојица председника су се у разговору, како се наводи, сагласила да се односи две земље одлично развијају у више области. Посета манастиру Св. Прохор Пчињски, која се дешава после скоро две деценије, позитиван је импулс за отварање нових поглавља у међусобним односима, додаје се у саопштењу.
У разговору са Порфиријем, Пендаровски је захвалио патријарху на одлуци да омогући посету манастиру, која следи након прихватања аутокефалности Македонске православне цркве - Охридске архиепископије од СПЦ.
У делегацији коју предводи председник Пендаровски биће чланови Собрања и Владе Републике Северне Македоније и представници Македонске православне цркве - Охридске архиепископије, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала