- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Пријетње новинарки због емисије о повратку капеле на Ловћен

CC0 / Wikipedia/Public domain / Рушевине Његошеве капеле на Ловћену 1924. године
Рушевине Његошеве капеле на Ловћену 1924. године - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
Удружење новинара Црне Горе најоштрије је осудило пријетње упућене Љубици Гојковић-Вукићевић, новинару и водитељу јутарњег програма ТВ „Прва“. Након емисије о обнови капеле на Ловћену, преко друштвених мрежа Љубици Гојковић -Вукићевић су упућене тешке увреде, али и пријетње.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

УНЦГ упозорава надлежне да је захваљујући запаљивој реторици такозваних суверениста и бранитеља ничим угрожене црногорске независности, на друштвеним мрежима порастао број недоличних коментара, а у случају о којем говоримо коментари су претворени у највулгарније увреде. Медијска сцена је постала мета разних незадовољних и фрустрираних грађана који не подносе различита мишљења и све оне који мисле другачије сматрају непријатељима. Са таквом праксом се мора престати и надлежни морају да предузму нешто како би таквих случајева било што мање, наводе из УНЦГ.
„Љубица Гојковић- Вукићевић ради свој новинарски посао и у своју емисију о обнови капеле позвала је саговорнике који о тој теми различито мисле. Она није одговорна за оно што у тој емисији која иде уживо саговорници кажу и не може да утиче на њихове ставове. Љубица Гојковић је професионално одрадила свој посао и саговорницима пружила прилику да кажу шта мисле о поменутој теми. Што се то некоме не свиђа није Љубичин проблем и она није заслужила да је због тога на мети разних фрустрираних ликова. Гојковић-Вукићевић је поднијела пријаву у полицији због узнемиравања преко друштвених мрежа, а УНЦГ очекују да полиција и тужилаштво ураде оно што треба како би они који пријете новинарима били адекватно кажњени и како би таквих појава било што мање. УНЦГ са своје стране предузеће све што може како би заштитили Љубицу Гојковић-Вукићевић, која је и члан УНЦГ. Још једном упозоравамо надлежне да се нападима на новинаре мора стати на крај и да су за безбједност новинара највише одговорни они који владају овом државом и чији је посао да штите грађане, посебно новинаре. У исто вријеме упозоравамо политичаре такозване суверенистичке опције да смање тензије и да омогуће да се о свим темама значајним за јавност разговара у нормалној атмосфери, а не да се неистомишљеници проглашавају непријатељима и издајницима“, пише у реаговању Удружења новинара ЦГ које потписују предсједник Удружења Тихомир Бурзановић и секретар Иван Милошевић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала