- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ратни бродови Ирана и Азербејџана стигли у Каспијск на параду поводом Дана ратне морнарице Русије

© Sputnik / Денис Абрамов / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе Каспијске флоте
Војне вежбе Каспијске флоте - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
Бродови ратне морнарице Ирана и Азербејџана стигли су у Каспијск како би учествовали у поморској паради поводом Дана ратне морнарице Русије који ће се обележити 31. јула, саопштила је прес-служба Јужног војног округа.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Учешће посаде бродова у паради допринеће јачању међусобног разумевања између руских војних морнара и азербејџанских и иранских морнара“, наводи се у саопштењу.
Последње недеље у јулу становници и гости Каспијска имаће прилику да прате свечану параду бродова Каспијске флотиле и војно-спортске свечаности.
Из Јужног војног округа истичу да ће војници демонстрирати способности флотиле као што су онемогућавање нарушавања државне границе, прављење пролаза у морском минском пољу, битка на мору са бродовима условног противника, извођење ракетног напада на важне објекте условног противника.
Војно-спортски празник биће завршен свечаном артиљеријском паљбом са обале Каспијска.
„У манифестацијама ће учествовати око 500 војника. Биће ангажовано око 40 бродова, чамаца и помоћних пловила Каспијске флотиле, преко 20 јединица војне и специјалне технике“, наводи се у саопштењу Јужног војног округа.
Главна поморска парада биће одржана у Санкт Петербургу у недељу, 31. јула на Дан ратне морнарице Руске Федерације.
Како је саопштио портпарол Кремља Дмитриј Песков, председник Русије Владимир Путин присуствоваће манифестацијама у Санкт Петербургу.
Руски војни брод плови реком Невом током параде за Дан ратне морнарице Русије у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
РУСИЈА
Спектакл на води, копну и небу: Поморска парада у Санкт Петербургу у недељу – пратите на Спутњику
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала