- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

САД: Нисмо уочили да Кина припрема напад на Тајван

© AP Photo / Susan WalshБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
САД нису уочиле никакве доказе да Кина припрема војне акције против Тајвана, саопштио је портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Нисмо видели никакве физичке, опипљиве доказе да се припрема нешто лоше у вези са Тајваном“, рекао је Кирби новинарима.
Кинески председник Си Ђинпинг упозорио је раније америчког председника Џозефа Бајдена, током телефонског разговора, да се „не игра са ватром око Тајвана“ и истакао да је Пекинг забринут због могуће посете острву председнице Представничког дома САД Ненси Пелоси.
Си је навео да би Вашингтон требало да поштује принцип једне Кине и истакао да се та земља чврсто противи независности Тајвана и спољном мешању, преноси Танјуг писање Ројтерса.
Бајден је рекао да се америчка политика према Тајвану није променила и да се Вашингтон снажно противи једностраним напорима да се промени статус кво или подрије мир и стабилност широм Тајванског мореуза, саопштила је раније Бела кућа.
Станица Ен-Би-Си њуз је раније јавила да ће Пелоси, заједно са другим члановима делегације Конгреса САД, данас започети посету Азији, али да није јасно да ли ће обићи и Тајван.
Бела кућа је одбила да коментарише извештаје да ће Пелоси отићи на Тајван.
Кирби је истакао да су амерички званичници уочили ратоборну реторику Кине о потенцијалном путу Пелоси и оценио да „за тим нема потребе".
Председници САД и Кине, Бајден и Синђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
СВЕТ
Си Ђинпинг упозорио Бајдена: Ко се игра ватром, сигурно ће изгорети
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала