- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп критиковао Ненси Пелоси због планираног пута на Тајван

© Tanjug / AP/Joel MartinezДоналд Трамп у посети Тексасу
Доналд Трамп у посети Тексасу - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
Бивши председник САД Доналд Трамп критиковао је председницу Представничког дома Конгреса Ненси Пелоси због њеног планираног пута на Тајван, који је осудила Кина, а генерално подржали конгресмени-републиканци.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Пекинг је упозорио Ненси Пелоси да не посећује острво, рекавши да ће тиме дотаћи „црвену линију“ и да ће на њену посету ће бити одговорено „одлучним контрамерама".
Кинеска влада, која Тајван сматра делом своје територије, одржала је војне вежбе у близини острва претходних месеци, преноси Танјуг писање листа „Хил“.
Трамп је на својој друштвеној мрежи „Истина“ рекао да је „неред са Кином последње у шта би она (Пелосијева) требало да буде умешана“ и да ће само начинити ствари горим.
„Све што она дотакне претвори се у хаос, ометање, глупост“, навео је Трамп.
Његови коментари су га довели у сукоб са неким члановима Републиканске партије, који су поздравили напоре Пелосијеве да „одбрани демократију и људска права“.
У међувремену, Бела кућа није била ентузијастична око евентуалне посете Пелосијеве Тајвану, а председник Бајден је рекао да америчка војска „мисли да сада није добар тренутак“, иако није предузео никакве јавне потезе да покуша да је спречи.
Зграда Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
СВЕТ
Пентагон прави планове ако Пелоси крене на Тајван
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала