- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Узнемирујући снимци из затвора у Јеленовки који су ракетирале украјинске снаге /видео/

© Пресс-служба Южного военного округа / Уђи у базу фотографијаОружане снаге Украјине гранатирале су Истражни затвор у Јеленовки
Оружане снаге Украјине гранатирале су Истражни затвор у Јеленовки - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
Узнемирујући снимци стижу из притворског центра у Јеленовки који су ракетирале украјинске снаге, а у коме су се налазили украјински војници, међу којима и борци нацистичког батаљона „Азов“ (против чијих се припадника у Русији воде кривични поступци) — изгорела и укочена тела, трагови крви, разбацани удови.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Дописници руских медија потврдили су да су Оружане снаге Украјине гранатирале притвор у Јеленовки из америчког ракетног система ХИМАРС — на територији истражног затвора пронађено је много крхотина и гелера америчких ракета.
Према информацијама територијалне одбране ДНР, број погинулих заробљеника повећан је на 53. По подацима Министарства одбране, 83 особе су рањене, од којих је осморо било запослено у притворској јединици. Службе тренутно рашчишћавају рушевине, а број жртава и рањених би могао и да се повећа.
Из Министарства одбране Русије саопштили су раније данас да је удар украјинских снага на Истражни затвор у Јеленовки очигледна провокација са циљем плашења украјинских војника и одвраћања од намере да се предају. Истражни комитет је покренуо кривични поступак поводом овог инцидента.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала