- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Чији је рат кад вам неко убија децу“: Оштар одговор Милачића посланици ДПС о НАТО агресији /видео/

© Фото : Права Црна ГораМарко Милачић, Права Црна Гора
Марко Милачић, Права Црна Гора - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
Пратите нас
Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић објавио је видео-снимак његове оштре расправе са посланицом ДПС-а Александром Вуковић која се односила на НАТО агресију 1999. године, ставове Мила Ђукановића из тог периода, као и забрану руских медија.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Поводом НАТО бомбардовања, Вуковићева је навела да је Ђукановић тада рекао: „Ово није наш рат“, на шта је Милачић узвратио констатацијом да је то највећи проблем.
„Није наш рат кад вам неко у вашој кући убија децу? Тај рат је био наш више него било који други. Не може Ђукановић да говори да то није наш рат у коме се увелико ратује и убијају наша деца и цивили. То је проблем, то се зове слуганство, саучесништво“, рекао је Милачић.
Уколико је Ђукановић имао толики пијетет, зашто онда није отишао некад у Мурино, наставио је Милачић, мислећи на варош на северу Црне Горе коју су 30. априла 1999. засуле НАТО бомбе. Тада је погинуло шесторо људи, од којих троје деце, међу којима и Мирослав Кнежевић који је тада имао 13 година.
„Да ли знате како живи отац Мирослава Кнежевића? Је ли то лице Црне Горе, однос према нашим жртвама и деци? То је срамота за читаву Црну Гору“, поручио је Милачић.
На наводе Вуковићеве да је Црна Гора 1999. примила 200.000 албанских избеглица са Косова и Метохије, Милачић је упитао од кога су бежали ти цивили.
„Бежали су од бомбардовања. То Ноам Чомски говори. Ти људи су махом бежали од НАТО агресије и бомбардовања, а не од односа званичне Србије“, казао је Милачић.
Вуковићева се дотакла и теме, како се изразила, „окупације руских медија“, а Милачић је подсетио да су руски медији забрањени у Црној Гори.
„Руски медији, цензура, 1948, Голи оток. То није демократија. То нема у Африци. Је ли то Европа, јесу ли то слободни медији, јесу ли то те вредности да се гасе медији?“, казао је Милачић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала