Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти оптужио Вучића и Петковића

© AP Photo / Michael SohnАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
Пратите нас
Премијер Косова Аљбин Курти рекао је да ће наредни дани бити изазовни и проблематични, јер се Косово суочава са „српским шовинизмом“, који, како је рекао, веома добро познаје. Курти је навео да су „главни кривци за тај неред председник Србије Александар Вучић и директор Канцеларија за КиМ Петар Петковић“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Курти је навео да су српске „илегалне структуре“, пре него што је почело издавање докумената за улазак и излазак са Косова, блокирале путеве, што је, како каже, већ раније планирано.
„Њима су претходиле изјаве, састанци и скупови у Београду и Рашкој. Тамо су ове агресивне акције које се данас дешавају биле планиране и подстицане. Вучић и Петковић су заслужни за немире“, навео је Курти.
„Органи за спровођење закона и безбедности прикупљају информације, прате ситуацију и деловаће у одбрани закона и грађана, нашег суверенитета и територијалног интегритета. Следећи сати, дани и недеље могу бити изазовни и проблематични“, додаје он.
Курти наводи и да су „суочени са српским национал-шовинизмом који добро познаје“, преноси Косово онлајн.
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СРБИЈА
Приштина одложила мере за месец дана, барикаде на Космету /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала