Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Одлуке Приштине неприхватљиве за Београд“: Петковић после састанка са Србима са КиМ

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICПетар Петковић
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
Пратите нас
За Београд је неприхватљиво издавање улазно-излазних документа, односно укидање српских личних карата за простор Косова и Метохије, као и пререгистрација таблица, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић после састанка са представницима Срба из покрајине.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Он је рекао да ће Београд наставити да издаје сва документа за наше грађане на простору покрајине као и до сада.
„Оно што ради Аљбин Курти је директно против српског народа на КиМ и има за циљ протеривање српског народа и српских институција са Косова и Метохије“, рекао је Петковић.
Он је рекао и да је представницима Срба са КиМ пренео поруку председника Александра Вучића који је апеловао да се сачува мир и да не наседају на провокације Приштине.
Када је реч о једностраним одлукама Куртија које треба да ступе на снагу од поноћи рекао је да ће се видети како ће се то одвијати и да ли ће земље Квинте успети да уразуме Куртија.
Петковић је пренео и да је од свих представника Срба на састанку недвосмислено чуо њихов захтев за формирање Заједнице Српских општина.
Он је истакао да ове криза и свега што се дешава као и институционално насиље над Србима на КиМ не би било да данас имамо ЗСО која треба да буде оквир за остваривање колективних права Срба на КиМ, пренео је Танјуг.
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СРБИЈА
Приштина одложила мере за месец дана, барикаде на Космету /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала