- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Папа Фрања не планира да се повуче док не посети Русију

© AP Photo / Gregorio BorgiaПапа Фрања на церемонији канонизације у Ватикану
Папа Фрања на церемонији канонизације у Ватикану - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
Пратите нас
Папа Фрања би желео да посети Русију, не само да би помогао у успостављању веза Москве са западним светом, већ и зато што осећа посебну захвалност Русији што је спасила језуите у време цара Павла (1796-1801), рекао је порталу Взгљад председник Светске уније старовераца Леонид Севастјанов.

„У разговорима са новинарима на путу из Канаде у Рим, папа је рекао да се осећа уморно и да ће од сада морати да чува снагу за посебно важна путовања. Русија је број један на листи земаља које жели да посети. Он је саопштио да неће поднети оставку док не посети Русију. Папа се према Русији односи са посебним поштовањем“, рекао је он, позивајући се на лични разговор са поглаваром Римокатоличке цркве.

Према Севастјанова, папа „није Европљанин, одрастао је далеко од европских унутрашњих спорова, дели погледе на економску и социјалну правду у свету, проповеда идеале инклузивности, осуђује жестоки капитализам“.
Према речима саговорника, посета папе би могла да се догоди наредног пролећа. Поред званичних сусрета, папа би желео да посети Третјаковску галерију, да служи мису у катедрали Непорочног Зачећа Деве Марије, посети Успенски сабор у Кремљу, а такође и цркву Светог Мартина Исповедника.
Папа Фрања током посете Канади - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
СВЕТ
Папа Фрања најавио могућност повлачења
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала