- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: У Харкову убијено 350 припадника неонацистичке формације „Кракен“

© Sputnik / Кирилл Нортон / Уђи у базу фотографијаРуски ПВО системи у зони специјалне војне операције у Украјини
Руски ПВО системи у зони специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
Пратите нас
Високопрецизним оружјем руских Ваздушно-космичких снага погођено је место привременог размештања неонацистичке оружане формације „Кракен“ у машинској школи у Харкову, убијено је до 350 неонациста, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У нападу је уништено 11 јединица војне технике, додао је портпарол.
Руске снаге су током протекла 24 часа у оквиру противбатеријске борбе у Доњецкој Народној Републици уништиле хаубицу М777 америчке производње, док је у области Николајевке уништен систем „Ураган“.
Ваздушно-космичке снаге Русије уништиле су до 100 неонациста у Херсонској и Николајевској области, као и четири украјинска складишта оружја.
ПВО системи су током протеклог дана оборили пет украјинских беспилотних летелица и пресрели једанаест ракета испаљених из вишецевних бацача ракета.
Такође је уништена привремена локација 72. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у ДНР. У нападу је убијено до 50 војника, а уништене су две хаубице „Мста Б“ и 10 јединица војне технике.
Потиснуто је девет водова вишецевног бацача ракета „Град“, четири артиљеријска вода „Хијацинт Б“, пет артиљеријских водова Д-30.
Од почетка специјалне војне операције уништено је укупно: 261 авион, 145 хеликоптера, 1.649 дронова, 361 противваздушни ракетни систем, 4.195 тенкова и других оклопних возила, 773 вишецевних бацача ракета, 3.220 артиљеријских оруђа и минобацача, као и 4.619 јединица специјалне војне технике.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала