- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински дрон напао штаб Црноморске флоте

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаПротивдиверзиони чамац "Павел Силајев" у луци у Севастопољу
Противдиверзиони чамац Павел Силајев у луци у Севастопољу - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
Пратите нас
Штаб Црноморске флоте напала је украјинска беспилотна летелица, пет особа је повређено, саопштио је губернатор Севастопоља Михаил Развожајев на свом Телеграму.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Украјински неонацисти су рано јутрос одлучили да нам покваре Дан морнарице. У двориште Штаба флоте улетео је неидентификовани објекат, према прелиминарним подацима ради се о дрону. Пет особа је рањено, то су припадници штаба флоте, погинулих нема. Свима је пружена помоћ. Ради Федерална служба безбедности, околности се истражују“, написао је Развожајев.
Он је додао да су сви празнични догађаји у част Дана морнарице у граду отказани из безбедносних разлога.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала