Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Верујем да ће до сутра доћи до деескалације ситуације на Косову и Метохији

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICАлександар Вучић у Председништву Србије
Александар Вучић у Председништву Србије - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
Пратите нас
Састанак председника Србије и војног врха одржан је вечерас у Генералштабу, а председник Александар Вучић по његовом завршетку пренео је да је Београд молио представнике међународне заједнице да учине све што могу да утичу на Приштину да повуче своје одлуке и изразио наду да ће већ сутра доћи до деескалације ситуације.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Завршен је састанак у Генералштабу, генерал Мојсиловић је, пре тога, разговарао са командантом КФОР-а. Важно је да је тај разговор протекао у коректној атмосфери, на професионалан начин, прихваћене обавезе обеју страна, пре свега, у размени информација, јер је било много неистина и дезинформација", рекао је Вучић за ТВ Пинк.
Додао је да се око поноћи очекује долазак команданта КФОР-а у Косовску Митровицу и његов разговор са председником Српске листе Горан Ракићем и представницима Срба.
"Молили смо представнике међународне заједнице, да учине све што могу, ако не могу да укину, пошто ће земље Квинте увек подржати сваку одлуку Приштине, која би била нешто што суверене државе могу да ураде, а онда да утичу на веома неодговорну албанску страну, да одложи примену ових одлука пре него што се настави дијалог", рекао је Вучић.
Указао је да је за Београд страшно важно да се дијалог настави, и да покушавамо да ствари решавамо мирним путем.
"Верујем да ћемо, краткорочно говорећи, имати добрих вести. А шта ће бити даље, то не могу да тврдим, али надам, се да ће ово, не вечерас, али сутра бити деескалирано", поручио је председник Србије.
А, онда, каже, остаје време да се припремимо за разговоре и да покушамо да кроз много компромисних решења дођемо до повољније ситуације за очување мира, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала