- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бела кућа: Пелосијева није потврдила планове за путовање на Тајван, али има право да га посети

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteПредседница Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси
Председница Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси  - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
Председница Представничког дома САД Ненси Пелоси има право да посети Тајван, али још није потврдила планове за путовање, рекао је у понедељак координатор Савета за националну безбедност за стратешке комуникације Џон Кирби.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Председница Представничког дома има право да посети Тајван. Многи чланови Конгреса раније су посетили Тајван без инцидената, укључујући и ову годину“, рекао је Кирби, преноси Спутњик интернешенел.
Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да ће потенцијална посета Пелосиjеве Тајвану бити у потпуности њена одлука, али је позвао Кину да не ескалира тензије у случају посете.
"Уколико председница (Ненси Пелоси) ипак одлучи да оде у посету, а Кина покуша да створи неку врсту кризе или на други начин ескалира тензије, то ће у потпуности бити ствар Пекинга", рекао је Блинкен у Њујорку, пренео је Ројтерс.
"Тражимо од њих (Кине) да у случају да она одлучи да оде у посету, да се понашају одговорно и да се не упуштају у било какву ескалацију", истакао је Блинкен, пренео је Танјуг.
Неколико тајванских медија јавило је данас да би Ненси Пелоси требало да посети Тајван у уторак и проведе ноћ у Тајпеју.
Позивајући се на неименоване изворе, „Либерти тајмс“, један од тајванских листова, пренео је да би Пелосијева требало да посети тајвански парламент у среду ујутру пре него што настави своју турнеју по Азији, преноси Ројтерс.
Тајванско министарство спољних послова саопштило је да нема коментар на извештаје о плановима Ненси Пелоси за путовање.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала