- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко је довео боља појачања – Звезда или Партизан?

© Фото : АБА лига/Драгана СтјепановићАврамовић и Добрић
Аврамовић и Добрић - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
Загазили смо добро у кошаркашки прелазни рок, а Партизан и Црвена звезда су ближи финишу састављања тимова, него ли почетку. Мало, мало, па нека нова ласта слети у двориште вечитих, а сада се међу навијачима већ увелико полемише око тога ко се боље појачао овог лета.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Вечити ривали ће ове године играти у Евролиги, па је зато било и очекивано да доведу појачања у складу са тим, али мало ко је могао да очекује да ће појачања бити овако звучна имена.
Црвена звезда је овог лета довела Немању Недовића из Панатинаикоса, Хасана Мартина из Олимпијакоса, ЏонаХоланда из Бурсе, Далибора Илића из Игокее, Филипа Петрушева из Анадолу Ефеса, Бена Бентила из Олимпије Милана и Џејлена Адамса из аустралијске лиге, из Сиднеј Кингса.
Екипу са Малог Калемегдана напустили су Мајк Цирбес, Дејан Давидовац (ЦСКА), Остин Холинс (Макаби), Марко Симоновић (постао помоћни тренер), Никола Калинић (Барселона) и Нејт Волтерс (Панатинаикос).
Код Партизана је ситуација следећа: међу црно-беле стигли су Данте Егзум из Барселоне, Данило Анђушић из Монака, Џејмс Нанели из Макабија и Јанис Папапетру из Панатинаикоса.
Црно-беле су до сада напустили Немања Дангубић, Далас Мур, Треј Дрексел, Душан Танасковић, Родион Куруц и Раде Загорац.
Црвена звезда је на место приоритета ставила позицију плејмејкера где је дуго Шабаз Нејпир деловао као сигурно решење, али је у последњем моменту избор пао на не превише познатог Адамса.
Доводили су се у везу са Црвеном звездом и Крис Синглтон, па чак и Милош Теодосић, али од тога није било ништа.
Партизан ће вероватно тражити појачања на бековским и центарским позицијама, доводили су се црно-бели у везу са Николом Милутиновим, али сјајни кошаркаш је под уговором за ЦСКА и питање је колико је он реална мета.
Важно је истаћи да је Црвена звезда овог лета остала без Дејана Радоњића, једног од стубова клуба у претходним годинама (преузео Панатинаикос), па је морала да реагује и на место тренера довела је младог Владимира Јовановића.
Партизан полако добија на континуитету рада са Жељком Обрадовићем који ће другу сезону заредом седети на клупи. У првој је видео где су мане, зато је направио доста промена, а биће их још док не почне сезона.
Звезда је ставила акценат на појачања на позицији плејмејкера и центра, довела је Петрушева и Мартина испод коша, ту је у Бен Бентил који може да покрива позицију пет, а на месту организатора Адамс је додатак на Николу Ивановића и Стефана Марковића.
Са друге стране, Партизан на месту кеца има Јама Мадара и Дантеа Егзума, који није чист плеј, што важи и за Алексу Аврамовића. На позицији центра црно-бели су задржали Матијаса Лесора и Балшу Копривицу, али зато су црно-бели залечили болну позицију број три где су доведени искусни Џејмс Нанели и Јоанис Папапетру.
Наравно, посао овде није завршен и тек се чека финиширање „ростера“ оба тима.
Када се све сабере, чија појачања (и филозофија састављања тима) вам се више свиђају – Партизанова или Звездина?
Српски кошаркаш Никола Јокић, актуелни МВП - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
СПОРТ
Србин синоним за скромност – „Јокић мисли само на рад, никада нисам видео тако нешто“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала