- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Када ће Ембид заиграти за Французе?

Пратите нас
Суперзвезда НБА лиге Џоел Ембид размишљао је о наступу за репрезентације Француске на предстојећем Европском првенству, али то неће моћи да уради због повреде и операције руке. Зато је врло могуће да ћемо га гледати на Светском првенству 2023. године.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

О свему томе говорио је Борис Дијао, генерални менаџер репрезентације Француске. Дијао је потврдио да је Ембид на добром путу да се региструје као играч националног тима Француске, а то ће се догодити када добије све потребне документе.
Дијао је додао да је центар Сиксерса желео да игра за Француску већ овог лета, али је морао на операцију руке.

Џоелов захтев за натурализацију је прихваћен. Он још чека француски пасош. Када га добије, онда може да се започне процес да добије лиценцу Фибе да игра за Француску. Желео је да игра већ овог лета, али је повређен. Оперисан је и није се бавио кошарком овог лета“, рекао је Дијао.

Како пише Еурохупс, Ембид ће највероватније дебитовати за репрезентацију Француске на Светском првенству 2023. године.
Ембид никада није играо нити живео у Француској, једино што течно говори француски језик који је један од два званична у Камеруну.
Не може се баш рећи ни да је Француска у проблему на центарској позицији, па да јој је било потребно појачање, јер већ рачуна на Рудија Гобера, Мема Жаитеа, Венсана Поарје, Мустафу Фола, Матијаса Лесора...
Поред Француске и Шпанија је овог лета натурализовала играча, а у питању је Лорензо Браун, тако да многи постављају питање оправданости оваквих потеза.
Уколико би Ембид заиграо за репрезентацију Француске, Галски петлови би са њим и Рудијем Гобером направили вероватно најјачи центарски дуо европске кошарке.
Ембид је рођен у Камеруну, али никада није заиграо за ту репрезентацију, иако има већ 28 година.
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
СПОРТ
Један неотворени мејл коштао их је Лиге шампиона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала