- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лендл разочаран због Новака и Рафе

© AP Photo / Gregorio BorgiaНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
Бивши тенисер Иван Лендл коментарисао је трку за највећег тенисера свих времена између Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Рафаела Надала. И истакао је да је разочаран што српски тенисер не може да игра на турнирима јер није вакцинисан.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

И даље трају дебате око тога да ли ће Новак Ђоковић играти на УС Опену, а познато је да због вакцинације није заиграо на Аустралијан опену.

„Разочаран сам. Разочаран сам због Новака. Разочаран сам и због Рафе. Тренутно се чини да је Роџер једини изван тога јер дуго није играо, а и најстарији је. Ако Новак освоји највише гренд слемова упркос томе, мислим да ћемо имати одговор. Ако Рафа на крају заврши са једним више, мислим да ће морати да одговара на питања о вакцинацији и због чега Новак није играо. А, мислим да то није поштено. Волео бих да видим некога са два, три или четири Грен слем трофеја више. Небитно ми је ко ће то бити, немам фаворита, само због добробита одговора на то питање, да све буде јасно. А не да се говори 'да је овај човек могао да игра, било би другачије, твој рекорд није довољно добар'. То није поштено", поручио је Лендл за хрватску Нову ТВ.

Питање које сви постављају је: Ко ће бити највећи тенисер у историји?
„Та прича још није завршена. Биће завршена тек када се сва тројица пензионишу. Фасцинантно је то пратити, не само за људе из света тениса, него и за све остале навијаче. Једино због чега помало жалим јесте чињеница да се умешала политика због питања вакцинације. Надам се само да за 20 година нећемо на то гелдати кроз ту призму, да не будемо сигурни ко је највећи због политике", рекао је Лендл.
Дакле, све ово што се догађа баца мрљу на једну од највећих трка у историји спорта, не само тениса.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СПОРТ
Само је један могао против Новака са основне линије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала