- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бачен у сенку, али се враћа као шампион – „Нови Ђоковић“ ућуткао свет

© AP Photo / Lynne SladkyИталијански тенисер, Јаник Синер
Италијански тенисер, Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
Јаник Синер, италијански тенисер, освојио је трофеј на турниру у Умагу након што је савладао Карлоса Алкараса, младог суперталента, и то после сета заостатка 6:7, 6:1, 6:1. Невероватни Италијан остварио је прву победу над ТОП пет играчем и уједно постао једини тенисер који је ове године два пута победио захукталог Алкараса.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Без великих потешкоћа Карлос Алкарас стигао је до финала 250 серије у Умагу, али тада је наишао на сурову препреку.
Јаник Синер изузетно је расположен након Вимблдона где је стигао до четвртфинала које је отворио маестрално против Новака Ђоковића и стигао до 2:0 у сетовима.
Новак је преокренуо, Синер изгубио, али је морао да буде задовољан јер је током целог турнира играо маестрално. Управо је тада по први пут савладао и Алкараса који је морао да му пружи отпор и финалу Умага.
Освојио је Шпанац први сет, и са пуно самопоуздања ушао у други, али је то самопоуздања убрзо изгорело јер је бомбе слао са друге стране мреже сјајни Синер.
Распала се игра Карлоса, али можда не толико колико је одличан тенис играо Италијан.
Синер је освојио прву титулу на шљаци у Умагу, али је постао и први тенисер који је ове године успео да два пута победи шпанског тенисера.
Такође, ове сезоне нико није успео да победи Алкараса када он освојио први сет, али и тај низ је прекинуо Синер за своју прву победу над ТОП пет играчем у каријери.
Италијан је старији од Шпанца тачно 21 месец и обојица припадају тенисерима млађе генерације, док је Алкарасу можда дато и више медијске пажње јер је још млађи од Синера кренуо да осваја трофеје и бележи импресивне резултате.
Када је у Мадриду у четвртфиналу савладао Рафаела Надала, а потом у полуфиналу Новака Ђоковић млади Карлос постао је тениска звезда какве дуго није било под небом белог спорта.
Бацио је Алкарас у сенку младог Италијана, али је Синера то пробудило и натерало га да покаже због чега је и он сматран за великог талента.
Када се појавио на сцени Италијана су прозвали „новим Новаком“, а после Умага и даље треба веровати у раскошни тенис младог италијанског аса.
Новак Ђоковић и Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СПОРТ
Важна порука из Америке за Новака –„Тражила сам да ти дозволе да играш“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СПОРТ
Новак напредовао и док одмара – али неправда остаје
Дочек Новака Ђоковића испред Скупштине - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СПОРТ
Хрват открио Новаков план – пензија „ни на мапи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала