- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијев тражи од Москве да врати трећину имовине бившег СССР-а

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаЛондон
Лондон - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
Украјина захтева од Русије да врати најмање трећину имовине бившег СССР-а у иностранству, за коју се налази у поседу Москве јер је преузела дугове Совјетског Савеза, изјавио је украјински амбасадор у Великој Британији Вадим Пристајко.
„Сада захтевамо од Русије: морате да вратите најмање трећину онога што је у иностранству. Конкретно, просторије које се налазе у Британији и које су, по нашем мишљењу, илегално регистроване на Руску Федерацију“, рекао је Пристајко, преноси „Лига.нет“.
Пристајко је признао да је Русија преузела све дугове СССР-а у замену за то да сва њена страна имовина припадне Руској Федерацији. Према његовим речима, Украјина се сложила са овим, али није ратификовала документе.
Руска Федерација се 1993. године обавезала да ће исплатити све дугове бившег Совјетског Савеза с тим да јој бивше совјетске републике предају страну имовину која је остала из СССР-а. Међутим, како је у децембру 2021. изјавио председник Русије Владимир Путин, Москва је отплатила све своје дугове, а Кијев још увек није испунио своју обавезу да пренесе своју инострану имовину Руској Федерацији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала