- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Председник Бугарске одредио датум ванредних парламентарних избора

© AFP 2023 / DIMITAR DILKOFFГласачко место на изборима у Бугарској
Гласачко место на изборима у Бугарској - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
Бугарски председник Румен Радев потписао је указ о распуштању актуелне Народне скупштине и одредио датум ванредних парламентарних избора, који ће бити одржани 2. октобра.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Другим указом Радев је именовао састав нове привремене владе, која ће почети са радом 2. августа. Технички кабинет ће предводити Гилиб Донев, који је претходно два пута био министар рада и социјалне политике.
Подсетимо, крајем јуна бугарска скупштина је изгласала неповерење влади Кирила Петкова, након чега је Влада била принуђена да поднесе оставку. Петков је за смену своје владе окривио своје противнике – лидера ГЕРБ-а Бојка Борисова, лидера „Постоји такав народ“ Славу Трифонова и медијског могула, посланика протурског „Покрета за права и слободе“ Дељана Пеевског. Петков је такође за ово оптужио и руску амбасадорку у Бугарској Елеонору Митрофанову. После смене, парламент је три пута покушао да формира владу, али су сви били неуспешни.
Зграда Народне скупштине Бугарске у Софији - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
СВЕТ
Бугарска иде на ванредне изборе: Парламент није успео да формира владу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала