- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Представа „Успаванка за Алексију Рајчић“ на међународном конгресу извођачких уметности

© Фото : Marijana Jankovic, Уступљено Спутњику / усУспаванка за Алексију Рајић
Успаванка за Алексију Рајић - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
Представа Народног позоришта у Београду „Успаванка за Алексију Рајчић“ биће приказана на годишњем пленарном састанаку/конгрес IETM-а, једне од најстаријих и највећих међународних мрежа за извођачке уметности.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У склопу овогодишњег 56. Битефa, од 23. септембра до 2. октобра, биће одржан годишњи пленарни састанак/конгрес IETM-а. Kонгрес, који ће од 28. септембра до 2. октобра окупити више од 500 еминентних уметника и професионалаца из целог света, представља продукцијски најобимнији међународни скуп у региону.
Поред стручних програма, гостима ће бити приказан пресек најрепрезентативнијих српских представа (showcase) насталих у претходној сезони у циљу развоја међународне промоције савременог позоришног стваралаштва,а међу којима је и представа Народног позоришта у Београду „Успаванка за Алексију Рајчић“, по тексту Ђорђа Kосића и у режији Југа Ђорђевића.
© Marijana JankovicПредстава „Успаванка за Алексију Рајчић“
Представа „Успаванка за Алексију Рајчић“ - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Представа „Успаванка за Алексију Рајчић“
У том комаду, премијерно изведеном 30. априла ове године на Сцени „Раша Плаовић", насловну улогу тумачи Вања Ејдус, а у подели су и Ива Милановић, Новак Радуловић (Хоровође) и Сара Ристић, Невена Милошевић, Вера Зечевић, Младен Лукић, Горан Милошевић и Данијела Милошевић (Хор).
Драматург представе је Тијана Грумић, а у уметничком тиму су и Андреа Рондовић (сценограф), Велимирка Дамјановић (костимограф), Невена Глушица (композитор), Дамјан Kецојевић (кореограф), Даница Kрстић (сарадник етномузиколог) и Љиљана Мркић Поповић (сценски говор).
Позориштима ће бити пружена прилика да развијају своје деловање на међународном плану, а гостима да мапирају сцену извођачких уметности у Србији и унапреде њену видљивост у међународним оквирима.
Вања Ејдус - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
КУЛТУРА
Од Хасанагинице до Алексије Рајчић: Вања Ејдус о женској судбини као интимном спектаклу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала