- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Орлови се сјатили у Старој Пазови, али опет нема Јокића

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
Кошаркаши Србије окупили су се у Кући фудбала у Старој Пазови како би почели припреме за мечеве другог круга квалификација за Мундобаскет - Грчка (25. август) и Турска (28. август). Селектор Светислав Пешић није могао да рачуна на Николу Јокића, Николу Јовића и Алексеја Покушевског, који због НБА органичења могу да раде са селекцијом 30 дана.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Србија је доживела два везана шамара и поразе од Летоније и Белгије, па ће Орлови како знају и умеју морати да „ваде флеке“ у новоформираној групи са далеко тежим ривалима.
Орлови ће пре мечева са Грцима и Турцима имати пријатељске провере са Црном Гором у Београду 13. августа, док се истински спектакл очекује у Љубљани у дворани Стожице, где ће одмерити снаге са Словенијом 17. августа.
До тада би екипи Светислава Пешића требало да се прикључи прва звезда нашег националног тима Никола Јокић, а очекује се и да ће Дончић заиграти за Словенце, па ће на делу моћи да се виде двојица врхунских мајстора који се обично надмећу под сводовима америчких дворана, где дижу публику на ноге својим вансеријским потезима.
Србију после меча у Љубљани следи Суперкуп у Хамбургу два дана касније против Италије, као и дуел са победником меча Немачка - Чешка.
Пешићеви Орлови први такмичарски меч у новој рунди квалификација за Светско првенство играју 25. августа у Београдској арени против Грчке, а три дана касније гостују Турској у чувеној дворани „Синан Ерден“.
Када је Евробаскет у питању, Србија први меч на завршном континенталном турниру игра 2. септембра против репрезентације Холандије.
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
СПОРТ
Орлићи ухватили залет, па претрчали и Грчку
Бил Расел - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
СПОРТ
Преминуо чувени Бил Расел
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
СПОРТ
Један неотворени мејл коштао их је Лиге шампиона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала