- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан довео бившег репрезентативца Србије – Гомеш добио конкуренцију

© Фото : ФК ПартизанАндрија Павловић
Андрија Павловић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
Некадашњи нападач Чукаричког Андрија Павловић стигао је у Партизан и потписао је двогодишњи уговор са вицешампионом Србије, након што је раскинуо уговор са данским Брондбијем.
Партизан је решио да појача конкуренцију у нападу, где је практично усамљен Рикардо Гомеш, ту је и Квинси Мениг који се боље сналази на позицији крила.
Павловић је дете Рада, а најбољи фудбал играо је у Чукаричком одакле је и 2016. године изборио трансфер у дански Копенхаген. Ипак, тамо се није наиграо, па је отишао у Рапид из Беча, касније и на позајмицу у кипарски АПОЕЛ, док је од 2020. до 2022. године био члан Брондбија.
На 47 утакмица Павловић је успео у седам наврата да пронађе пут до мреже, што је по свему судећи било премало за Данце, па су две стране на крају пронашле заједнички језик и окончале сарадњу.
„Уговор са бившим клубом сам раскинуо пре неких десетак дана и верујте ми, иако сам имао више опција, Партизан је за мене био једина могућа. Пратим дешавања и знам да старт није био сјајан, али да не верујем да ће Партизан изаћи из „кризе “ и вратити се на шампионски пут, не бих ни долазио“, и додаје:
„Саиграче још нисам упознао, али ћу се трудити да се што пре наметнем тренеру и будем у конкуренцији, како бисмо се вратили тамо где треба, а то је борба за титулу. Тек је почетак, истина је да смо изгубили бодове, али ако верујемо, заједничким снагама можемо да се подигнемо. Срећа зачас може да се окрене на праву страну“, уверен је Андрија и наставља о предстојећем противнику у квалификацијама за Лигу Европе:
„Што се тиче гостовању АЕК-у из Ларнаке, будући да сам играо на Кипру, само могу рећи да је Кипар, због врућине и влаге, лети изузетно тежак за играње. Предност је што се игра увече, али свакако неће бити лако! АЕК је квалитетна екипа, са пуно странаца и одређеним системом који даје резултате већ неколико последњих година, али свакако знам да је Партизан квалитетнија екипа и да ће дати све да се обезбеди улазак у Европу!“
Андрија Павловић одиграо је и пет утакмица за национални тим Србије, а Партизан га је промовисао иза поднева и жреба за Лигу Европе, где ће црно-бели у случају да елиминишу АЕК из Ларнаке играти против украјинског Дњепра.
Фудбалери ФК Партизан слабе гол Гомеша на утакмици против Спарте - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
СПОРТ
Партизан мора преко Украјинаца у плеј-офу за Лигу Европе
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
СПОРТ
Станковић о Лиги шампиона: Звезди се нико неће склонити са пута
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала