- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бакир као Зеленски: Екстремистичка политика у функцији америчких интереса

© AP Photo / Darko VojinovicБакир Изетбеговић
Бакир Изетбеговић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
Бакир Изетбеговић је на неки начин претеча Владимира Зеленског, јер својом политиком, како каже историчар Драгомир Анђелковић, годинама кандидује Бошњаке за топовско месо у америчким ратовима, а државу је претворио у чардак ни на небу ни на земљи.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић изјавио је да од политичких структура из Републике Српске долазе претње суверенитету и територијалном интегритету Босне и Херцеговине. Говорећи о ситуацији на Балкану, оптужио је Србију за изазивање проблема.
„Да Русија и Србија хоће мир, имали би га сутра. Русија разара Украјину, а Србија разара на Балкану. Нема где није направила проблем у протеклих 30 година. Знамо шта је било у БиХ и уместо да спусте лопту, да плате одштету и да се понашају на цивилизован начин, они су поново извор проблема“, казао је Изетбеговић.

Бакир као Зеленски

Бакир Изетбеговић је већ одавно Володимир Зеленски на неки начин и он нема потребе да се кандидује за новог Зеленског јер његова политика је штетна за бошњачки народ као што је политика Зеленског штетна за украјински, каже за Спутњик политички аналитичар Драгомир Анђелковић.
Зеленски је од Украјинаца направио топовско месо у америчком рату против Русије, а као топовско месо Украјинци не могу добро проћи, само је питање колика ће их несрећа задесити а неће од ње имати никакву корист, додаје Анђелковић.
„Изетбеговић је својом екстремистичком политиком од Бошњака направио топовско месо Америке за дестабилизацију Балкана јер они се боре за унитарну Босну коју никад неће добити, уместо да граде своје кантоне, свој ентитет и да имају неки вид државности. Овако су чардак ни на небу ни на земљи. Немају никакву државност због илузије да ће добити целу Босну што се никада неће десити. Значи, он је у функцији америчке геополитике и жртвовао је због тога свој народ као што то Зеленски ради у Украјини. Међу њима пре постоји паралела него што би се Изетбеговић угледао на Зеленског, јер он ту врсту штете за свој народ прави много пре него што је Зеленски ступио на политичку сцену.“

Улога Шмита у намештању избора у Босни

Изетбеговићева изјава је свакако у функцији предстојећих избора јер је он очајник који свом народу не може да понуди ниједан успех и онда покушава екстремистичким и шовинистичким испадима да подигне атмосферу пред изборе, каже Анђелковић и додаје да се „очигледно ради о покушају очајника да се спасе“.
На питање да ли ће Изетбеговић по ко зна који пут успети да обмане свој народ, Анђелковић одговара да је евидентно да су народи на овим просторима лаковерни и често подлежу политичким преварама. Међутим, нису баш Бошњаци толико лаковерни да би их поново Бакир Изетбеговић сам преварио.
Бакир Изетбеговић - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
РЕГИОН
Изетбеговић: Шмит тражи немогуће
Ипак, могуће је да ће Изетбеговић успети да их превари уз помоћ америчких и западних помагача јер не би требало заборавити да је Америка много пута организовала операције којима је намештала изборе у својим вазалним земљама.
„На најновије потезе лажног високог представника Шмита који покушава да наметне нову изборну регулативу можда треба гледати баш из тог угла - да се намећу решења како би се олакшало манипулисање да се помогне Изетбеговићу да постигне добар изборни резултат. Јер ненормално је мењати изборне услове усред изборне трке а то се сад у Босни и Херцеговини ради на начин који евидентно одговара Бошњацима, иако се прича да је то у интересу Хрвата. Није искључено да се ствара платформа за изборну превару која би омогућили Изетбеговићу да поново победи и постане представник Бошњака иако је изгубио њихово поверење.“

Кандидати за Зеленског – истрошени политичари

На питање колико још кандидата на Балкану има за новог Зеленског, наш саговорник одговара да неуспех који доживљава Украјина полако смањује потенцијал да се појављују нови кандидати за Зеленског.
„Само очајни политичари који губе сваку позицију могу да иду тим путем. За сада је то Изетбеговић, није искључено да ће бити и Курти али неуспех Зеленског смањује шансу да се појаве нови такви, већ само истрошени који покушавају да спасу себе и да се ухвате за сламку спаса тако што би прихватили да буду Зеленски“, закључио је Анђелковић.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
РЕГИОН
Додик: Подле Изетбеговићеве обмане
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала