- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Често сањате снове у којима сте наги: Ево шта вам поручује подсвест

CC0 / Pixabay / Спавање
Спавање - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
У сновима је скоро све могуће и њихова значења су често вишеструка, понекад и двосмислена. Снови су краљевски пут у несвесно, гласи стари психијатријски аксиом. Из њега директно произилази закључак да су наши снови веома повезани са нашом психичком реалношћу, на свесном, а нарочито на несвесном нивоу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Зато, снови одражавају наше страхове, стрепње, незадовољства, бриге, дилеме, али сва друга стања која морају да се реше како бисмо боље функционисали, преносе Новости.

Значење снова

Сан је садржај повезан и са нашим физичким особинама, али и са нашим друштвеним животом и његово значење је индивидуално.
Индивидуални аспект сна подржала је и Америчка асоцијација психоаналитичара, па у њеним препорукама за тумачење снова стоје следећи савети: кад покушавате да разумете снове, фокусирајте се на себе у сну, не на друге и снове посматрајте буквално.

Снови и анксиозност

Амерички психоаналитичари су, иако су нагласили да ниједан сан не значи исто за две особе, покушали да понуде основу, неки заједнички узрок који би могао да пронађе сличности између честих и непријатних снова. Тако су дошли до сазнања да је бежање у сну, кашњење, голотиња у јавности, полагање теста, пад, односно губитак равнотеже и испадање зуба често повезано са анксиозношћу.
Како сан одаје анксиозност? Стручњаци кажу следеће: кад смо наги у сну, и у стварности се осећамо да су наше емоције огољене пред другима, кад у сновима падамо, у реалности губимо контролу над својим осећањима.
Црно-бели снови – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
ДРУШТВО
Чудни разлози због којих неки људи сањају црно-бело
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала